INDY
INDY representerer et av de første strategiske prosjektene som støtter den grønne energiomstillingen og forbedret energieffektivitet i den militære infrastrukturen.
Mer enn 31 partnere og underleverandører fra 13 europeiske land samarbeider om prosjektet. Mer enn 9 forsvarsdepartementer støtter også INDY. Prosjektet varer i 26 måneder og gjennomføres mellom desember 2022 og januar 2025.
Om INDY-prosjektet
Både nasjonalt og internasjonalt er energiomstillingen høyt prioritert. Ifølge «Green Deal» er det nødvendig å gjøre militærstyrker grønnere for å nå ambisjonen definert av EUs medlemsland. Mange militærleire er nesten 100 % avhengige av fossilt brensel. Dette betyr ikke bare at miljøfotavtrykket er stort, men det representerer også et svakt punkt og en sårbarhet for de væpnede styrkene når det gjelder logistikk og avhengighet av fossilt brensel. Gitt det økende energibehovet for militært utstyr, blir dette enda mer utfordrende.
INDY-prosjektet tar for seg de nåværende problemene med militærleirene og deres avhengighet av fossilt brensel.
INDYs forventede utfall er en strategisk veikart for å utvikle og implementere løsninger for fremtidige energiuavhengige militærleirer.
Veikartet vil foreslå et paradigmeskifte mot:
- en ny tilnærming til energiproduksjon, konvertering, lagring, transport, distribusjon og endelig bruk
- toppmoderne planleggings- og simuleringsverktøy for å utvikle ny teknologi, energiprodukter og energistyringssystemer for militærleirer, også ved å bruke erfaring fra den sivile sektoren og applikasjoner.
INDY-prosjektet vil være det første steget for å øke sikkerheten til energiforsyningen og autonomien til militærleirer og støtte deres fullstendige overgang mot implementering av fornybare energikilder ved bruk av nye banebrytende teknologier og løsninger for fremtidige militærleirer. Veikartet skal søke å redusere bruken av fossilt brensel med 40 % innen 2030 sammenlignet med dagens situasjon, og oppnå 100 % uavhengighet fra fossilt brensel innen 2050.
Ved å styrke samarbeidet mellom sivile og forsvarsrepresentanter vil INDY-prosjektet ytterligere styrke deltakelsen til landene i «Permanent Structured Cooperation – Energy Operational Function (PESCO-EOF)»-prosjektet, som inkluderer Frankrike (koordinator), Belgia, Spania, Italia, Slovenia og Nederland som medlemmer, og Portugal, Irland, Hellas og Ungarn som observatørland.
Partnere og eksterne ressurser
INDYs partnere og kjente underleverandører:
- Østerrike: AVL List GmbH
- Belgia: C&V Consulting, John Cockerill Renewables
- Bulgaria: Bulgarian Defence Institute (underleverandør)
- Estland: Cafa Tech
- Frankrike: The French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA), INEO Defense, Hensoldt Nexeya France, The French Institute for International and Strategic Affair (IRIS) (underleverandør), NOVAKAMP (underleverandør)
- Hellas: INTRACOM Defense AE
- Kroatia: DOK-ING d.o.o. (underleverandør)
- Italia: Leonardo S.p.A., SIRA S.r.l. (underleverandør), Universitetet i Genova, DITEN (underleverandør)
- Tyskland: Rheinmetall Project Solutions GmbH, Fraunhofer Society (Fraunhofer-Gesellschaft)
- Nederland: Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO)
- Norge: Institutt for energiteknikk (IFE)
- Slovenia: TECES, Green Tech Cluster (koordinator), Kolektor Setup, Universitetet i Ljubljana (UL FS og UL FE), Universitetet i Maribor (UM FERI), Domel (underleverandør), ZAG (underleverandør)
- Spania: Arpa Equipos Móviles de Campaña (ARPA), INDRA Sistemas SA, National Institute of Aerospace Technology (INTA).