Ny samarbeidsavtale med Createc 

Publisert: 15. november 2023

Foto: Createc

IFE og det britiske teknologiselskapet Createc har nå signert en ny samarbeidsavtale om robotikk og sensorer. Dette partnerskapet skaper et godt rammeverk for samarbeidende forskning, utvikling og kommersialisering av banebrytende teknologi for operasjoner under krevende forhold. 

FE og Createc har nå signert en ny samarbeidsavtale. Onsdag denne uken ble avtalen formelt signert ved den britiske ambassadørens residents i Oslo. Som en konsekvens av samarbeidet med IFE, har Createc valgt å åpne et avdelingskontor i Norge.

Fredag inviterte IFE ulike aktører inn til et mini-seminar i Os Allé i Halden for å diskutere samarbeidsavtalen, samt feire begivenheten.

Avdelingsleder for avdelingen for anvendt naturvitenskap i divisjonen Digitale Systemer, Dr. István Szőke, var godt fornøyd med samarbeidsavtalen. Samarbeidet mellom IFE og Createc er relevant for  DigiDECOM, og vil derfor være viktig for arbeidet knyttet til trygg håndtering, nedbygging samt dekommisjonering av atomanlegg.

Createc og IFE deler visjon om en krybbe-til-grav-håndtering av arbeid i utfordrende og krevende miljøer. Derfor skaper dette samarbeidet rett og slett stor entusiasme hos oss.

Dr. István Szőke

Avdelingsleder

Foto: Jonas B. Bjørnes, IFE

Viktig avtale for Createc

Mark Sharpe fra britiske Createc påpeker at dagens samarbeidsavtale er basert på flere år med godt samarbeid mellom Createc og IFE. Videre sier Sharpe at avtalen vil gi en unik mulighet for samarbeid internasjonalt.

Offentliggjøringen av samarbeidet med IFE, og åpningen av vårt norske datterselskap gir en spennende utviklingsmulighet for Createc. Denne avtalen bygger på det lenge etablerte forholdet mellom Createc og IFE. Samarbeidet gir våre globale kunder en unik mulighet innenfor dette krevende, men essensielle området for utvikling av robotikk og sensorer.

Mark Sharpe

Markedssjef i Createc

I hovedsak representerer dette samarbeidet et transformativt sprang mot en tryggere og mer bærekraftig fremtid, der banebrytende teknologi møter miljøforvaltning, og etterlater et preg på landskapet av teknologisk innovasjon. 

Om Createc

Createc ble etablert i 2010, og har i dag over 30 ansatte. Avdelingskontoret i Norge er det andre kontoret som opprettes utenfor Storbritannia, etter Japan.  

Om divisjonen Digitale Systemer, IFE

Divisjonen forsker på komplekse og samfunnskritiske områder knyttet til digitalisering, med spesiell vekt på digital transformasjon av organisasjoner. Digitale Systemer har i dag 100 ansatte, og er blant annet vertskap for OECD/NEA Haldenprosjektet.

Foto: Jonas B. Bjørnes, IFE