Ny klynge for kunstig intelligens

Publisert: 4. september 2019

En raskt voksende anvendt AI-næringsklynge ble lansert i dag. Målet er å bygge og koble anvendt AI-kunnskap i Norge. Klyngen inkluderer lignende klynger i andre land slik som AI Innovation of Sweden. I dag har vi 42 medlemmer fra ulike områder, for eksempel industri, risikovillig kapital, utdanning, forskningsorgan, kommunale og nasjonale foreninger for offentlige og private virksomheter. Dette initiativet er viktig både for Norge og nabolandene, fastslår Tomas Nordlander, forskningsleder for IFE Digitale systemer.

Målet er å se på AI så praktisk som mulig, og hjelpe hverandre til å bli klare for den nye æraen vi går inn i – hvor AI kommer til å være en viktig del av livene våre, påpeker Thor Mosaker, administrerende direktør i Smart Innovation Norway, som sammen med eSmart Systems og IFE er initiativtakere til den nye satsingen som samler nøkkelorganisasjoner fra både privat næringsliv, offentlig sektor og akademia.

Den globale teknologileverandøren, Cyviz, støttet tidlig klyngeinitiativet, og har på sin side bidratt til digitalisering og effektivisering av norske og utenlandske organisasjoner i over 20 år med sine nyskapende løsninger innen visualisering, samhandling og simulering. – Vi har en sterk kompetanse i bunnen og når alle disse selskapene som ønsker å jobbe med anvendt AI kommer sammen, får du muligheten til å lære av de beste. Tanken med denne klyngen, som med andre næringsklynger, er at når folk kommer sammen kan 1 pluss 1 fort bli 3, sier Mosaker.

Se omtale: Lanserer ny klynge for kunstig intelligens.