IFE første samarbeidssenter med IAEA på nukleær dekommisjonering

Publisert: 18. september 2019

I flere tiår har IFE forsket og utviklet digitale verktøy for å bidra til dekommisjonering for den internasjonale atomindustrien. Som samarbeidssenter for IAEA tar IFE ledelsen internasjonalt når det gjelder anvendelse av nyskapende digital løsning for å lette nedbygging av kjernefysiske anlegg.

István Szőke og Tomas Nordlander mottok den offisielle plaketten av visedirektør Mikhail Chudakov på IAEAs 63. generalkonferanse i Wien.

– Dette er en stor prestasjon og milepæl. Vi er glade for denne anerkjennelsen, og vil jobbe hardt for å bistå IAEA med å utføre sitt oppdrag. IFEs arbeid vil fokusere på forskning og formidling av innovativ digital teknologi for sikker og effektiv avvikling av kjernefysiske anlegg, kommenterer Tomas Nordlander. Han understreker også at den imponerende innsatsen fra István Szőke er avgjørende for at IFE har blitt valgt som samarbeidssenter av IAEA.

På bildet fra venstre: Ashok Ganesan, Knowledge Management specialist, Nuclear Knowledge Management Section (IAEA), István Szőke (IFE), Patrick O’Sullivan, Decommissioning specialist, Decommissioning and Environmental Remediation Section (IAEA), Tomas Nordlander (IFE) and Mikhail Chudakov, Deputy Director General and Head of Nuclear Energy Department (IAEA).