Batteri­teknologi

IFE Batteriteknologi utfører forskning og utvikling på et bredt område innenfor batterirelaterte temaer. Vi jobber langs hele verdikjeden for å støtte industri, og små og mellomstore bedrifter i utviklingen av nye og etablerte batteriteknologier i Norge og Europa

Et fokusområde for avdelingen er produksjon og bruk av silisium i batterier. Ved å erstatte dagens batterimaterialer med silisium kan vi øke ladekapasiteten til batterier. Dette vil gi en forbedring til batteriene som brukes i elbiler, mobil-telefoner, nettbrett, bærbare PCer og det meste annet vi omgir oss med i hverdagen.

Bruk av kommersielle batterier, med tanke på levetid og degradering er et annet fokusområde for avdelingen. I tett samarbeid med norske industripartnere analyserer vi nye kommersielle battericeller for å bedre forstå bruksmønster og aldring av batteriene.

Batteriteknologi er et område i vekst! Vi har dyktige forskere, en unik infrastruktur og lang erfaring innen fokusområdene våre. Vi forsker sammen med samarbeids-partnere fra næringslivet, akademia og hele Europa for å finne svar.

Få mer informasjon om laboratorier, prosjekter, publikasjoner og menneskene på våre engelske sider.