Batteriteknologi

Vi ønsker å tilby løsninger og kunnskap for kunder og partnere som jobber med batterirelaterte teknologier. IFEs satsing på batteri er relativt ny, likevel har vi bygd opp det største kompetansemiljø på batterier i Norge med engasjerte forskere og ingeniører.

Forskere i arbeid ved IFE. (Foto: Espen Solli)

Med forskerne på IFEs erfaring og verdensledende kompetanse på faste materialer for å lagre og pakke hydrogen har vi utviklet et nytt fast materiale i batterier. Det leder Li-ioner tilnærmet like godt som flytende elektrolytter. Det reduserer brannfaren til en brøkdel, og er noe batteriforskere i Japan, USA og i EU jobber iherdig for å løse.

En annen ny IFE-utviklet teknologi med bruk av silisium i batterier kan tre- femdoble ladekapasiteten til batterier. Dette er batteriene som brukes i elbiler, mobiltelefoner, nettbrett, bærbare PCer og det meste annet vi omgir oss med i hverdagen. Å knekke silisium-nøtten i disse batteriene vil altså gi langt bedre kapasitet en dagens batterier som benytter grafitt.

Vi forsker sammen med samarbeidspartnere fra næringslivet, akademia og hele Europa for å finne svar. Her er noen av spørsmålene vi stiller oss:

  1.  Kontrollert av produksjon av nanopartikler, hva styrer resultatet? Temperatur, trykk, tid eller oppsett av reaktoren.
  2. Hva slags silisium fungerer best som batterimateriale?
  3. Hvordan kan vi hjelpe kunder som lager råmateriale med å teste sine produkter?
  4. Hvordan degraderer silisiumbaserte anoder, og hva kan vi gjøre for å unngå dette?
  5. Hva slags elektrokjemiske tester kan vi bruke for å studere og lære mer av systemene våre?
  6. Hva påvirker levetiden til kommersielle batterier, og hvordan kan vi forutsi levetiden til kommersielle batterier (uten å teste i 10 år)?

Kontakt

936 23 173

Relaterte artikler

Kontakt