Elektronstrålesveising

Elektronstrålesveising, Electron Beam (EB) er en høyeffekts sveisemetode hvor sveisefugen bombarderes med en konsentrert stråle av elektroner med effekttetthet opp mot 107 W/cm2. Dette er høyere enn noe annen kjent sveisemetode, inkludert lasersveising.

november 3, 2018

IFE er blant de største i Norden på området og tilbyr både produktutvikling og produksjonssveising. Vi kan sveise godstykkelser fra 0,05-100 mm.

IFE er blant de største i Norden på området og tilbyr både produktutvikling og produksjonssveising. Vi kan sveise godstykkelser fra 0,05-100 mm.

Komponenter som ikke kan bli utsatt for høy temperatur i umiddelbar nærhet av sveisefugen kan med fordel EB-sveises. Eksempler på dette er forskjellige typer sensorer, også i glass.

En annen fordel med EB-sveising er at man kan sveise forskjellige typer materialer til hverandre, sveise tykt mot tynt og sveise ferdig maskinerte og varmebehandlede komponenter uten ettermaskinering.

Unik kompetanse og over 50 års erfaring

IFE har drevet med EB-sveising siden 1967 i et høyt kvalifisert, materialteknologisk fagmiljø.  IFE har fem store EB-sveisemaskiner med egne service- og vedlikeholdsingeniører, og vi tilbyr høy leveransesikkerhet.

Kunder og prosjekter

Produktutvikling og produksjonssveising for norske og utenlandske bedrifter utgjør om lag 75 % av vår oppdrags­virksomhet. Produktene som sveises kan deles i to hovedgrupper. Den første gruppen er utstyr til fly, romfart, militære formål i stål, titan og aluminium. Den andre gruppen er utstyr til petroleumsindustrien; målesensorer, ventiler mm i rustfritt stål, nikkellegeringer og titan.

Kontakt: Thang Nguyen

IFE gjør forskning på oppdrag. Ta kontakt med:

Wickstrøm, Kristin

Sveiseverksted,

416 68 722

Relaterte artikler